Over Lisette

Vanaf de dag dat ik leerde lezen, ging er een wereld voor me open. Ik verslond zoveel mogelijk teksten – ook hagelslagpakken moesten er tijdens de maaltijd aan geloven – en vond het leuk om zelf verhaaltjes te verzinnen.

Schrijver Lisette van de Heg Barneveld
Winnaar publieksprijs Christelijke boek. Vertaald naar het Duits, Engels en Zuid-Afrikaans.

Rond mijn veertiende schreef ik samen met vriendinnen het maandelijkse clubblad P.I.E.P. en op mijn zestiende begon ik aan mijn eerste roman.

In 2009 debuteerde ik met Mara. Drie andere romans volgden. In mijn vrije tijd schreef ik daarnaast verhalen in opdracht, blogs en columns.

Ondertussen was ik op mijn werk onder andere verantwoordelijk voor de website, nieuwsbrieven en informatiefolders. Dat vond ik leuk om te doen, maar…

Ik wilde méér schrijven!

Die paar nieuwsbrieven en informatiefolderes waren niet genoeg. 
Ook al had ik een leuke functie, fijne collega’s en voldoende mogelijkheden om door te groeien: te vaak had ik te weinig tijd om te schrijven. 

Ik zegde daarom mijn baan op en stortte me in een nieuw avontuur. Dat van: 

Tekstschrijver en woordkunstenaar

Als tekstschrijver ga ik op zoek naar jouw verhaal en zorg ik voor tekst die raakt.
Als woordkunstenaar zoek ik naar creatieve vormen om tekst toe te passen. 

Mijn ervaring met zakelijke teksten helpt me om mijn fictie strak te houden. En mijn ervaring met fictie helpt me om goed te kunnen inleven in verschillende onderwerpen en verschillende doelgroepen.

Ik schrijf voor ondernemers die worstelen met tekst

Ik schrijf voor vakmensen die hun klanten iets te vertellen hebben, maar die het verhaal dat in hun hoofd zit, niet op papier krijgen. Ik schrijf voor professionals die vanwege tijdgebrek de teksten op hun website  of in hun nieuwsbrief niet de aandacht kunnen geven die nodig is.

Soms is een duwtje in de goede richting voldoende. Dan herschrijf of redigeer ik een tekst die wordt aangeleverd, maar veel vaker ga ik met ondernemers in gesprek en zet vervolgens hun verhaal op papier.

Tekstschrijver Barneveld

Ik werk vanuit het centraal gelegen Barneveld. Een fijne uitvalsbasis om op locaties in het hele land van dienst te kunnen zijn.

Tekst nodig, maar geen inspiratie, tijd of zin? Neem contact met me op zodat we kunnen doorpraten over de mogelijkheden.
Omdat ik geloof in de kracht van jouw verhaal.