Over Lisette

Vanaf de dag dat ik leerde lezen, ging er een wereld voor me open. Ik verslond zoveel mogelijk teksten (ja, ook tekst op hagelslagpakken) en ik vond het leuk om verhaaltjes te verzinnen.

Tekstschrijver en auteur

Als tekstschrijver ga ik op zoek naar jouw verhaal en zorg ik voor tekst die raakt.
Als auteur van fictie zoek ik naar creatieve vormen om tekst toe te passen. 

Mijn ervaring met fictie helpt me om goed te kunnen inleven in verschillende onderwerpen en verschillende doelgroepen. En mijn ervaring met zakelijke teksten helpt me om mijn fictie strak te houden.

Ik ben Lisette

Rond mijn veertiende schreef ik samen met vriendinnen het maandelijkse clubblad P.I.E.P. en op mijn zestiende begon ik aan mijn eerste roman.

In 2009 debuteerde ik met Mara en won de publieksprijs voor het christelijke boek. Daarna schreef ik in mijn vrije tijd drie nieuwe romans, verhalen in opdracht, blogs en columns.

Ik had een leuke baan in een tandartsenpraktijk en was daar onder andere verantwoordelijk voor de website, nieuwsbrieven en informatiefolders.

Dat vond ik leuk om te doen, maar…

Webteksten

Blogs en persberichten

Gepubliceerde woorden (non-fictie)

Boeken

Debuut in 3 talen

Gepubliceerde woorden (fictie)

(Deze getallen zijn wat achterhaald, maar ik vind die teller gewoon zo leuk…)

Ik wilde méér schrijven

Die paar nieuwsbrieven en informatiefolders waren niet genoeg.  Ook al had ik een leuke functie, fijne collega’s en voldoende mogelijkheden om door te groeien: te vaak had ik te weinig tijd om te schrijven.

Ik zegde daarom mijn baan op en werd tekstschrijver.

Ik schrijf voor mensen die iets te vertellen hebben, maar die het verhaal dat in hun hoofd zit, niet op papier krijgen.

Heb je geen inspiratie, te weinig tijd of gewoon een verschrikkelijke hekel aan schrijven? Laat mij woorden geven aan jouw verhaal, zodat jij kunt doen waar je plezier in hebt!

Ik schrijf voor ondernemers die worstelen met tekst

Soms is een duwtje in de goede richting voldoende. Dan herschrijf of redigeer ik een tekst die wordt aangeleverd, maar veel vaker ga ik met ondernemers in gesprek en zet vervolgens hun verhaal op papier.

Tekstschrijver Lunteren (Ede)

Ik werk vanuit Lunteren en heb veel opdrachtgevers in de regio. Denk aan Ede, Veenendaal, Barneveld en Voorthuizen. Zit je verder weg en wil je toch graag dat ik jouw teksten schrijf? De ervaring heeft geleerd dat (video)bellen heel goed werkt. Geen punt dus!

Tekst nodig, maar geen inspiratie, tijd of zin om zelf te schrijven? Neem contact met me op zodat we kunnen doorpraten over de mogelijkheden.

Omdat ik geloof in de kracht van jouw verhaal!

Mag ik woorden geven aan jouw verhaal?