Over Lisette

Vanaf de dag dat ik leerde lezen, ging er een wereld voor me open. Ik verslond zoveel mogelijk teksten en vond het leuk om zelf verhaaltjes te verzinnen. Rond mijn veertiende schreef ik samen met vriendinnen een maandelijks clubblad en op mijn zestiende begon ik aan mijn eerste grote fictieproject.

In 2009 debuteerde ik met Mara. Drie andere romans volgden. In diezelfde periode schreef ik in mijn vrije tijd verhalen in opdracht, blogs en columns. Op mijn werk was ik verantwoordelijk voor de website, nieuwsbrieven en informatiefolders.

Ik maakte heel veel schrijfkilometers

Maar het was niet genoeg. Lange tijd wilde ik de onzekerheid van het schrijversbestaan combineren met de zekerheid van een vaste baan. Dat werkte niet. Ook al had ik een leuke functie, fijne collega’s en voldoende mogelijkheden om door te groeien: ik kwam niet tot mijn doel. Te vaak had ik te weinig tijd om te schrijven. Ik zegde daarom mijn baan op en stortte me in een nieuw avontuur: dat van tekstschrijver en woordkunstenaar.

Ik schrijf voor ondernemers en organisaties

… die er zelf niet uitkomen met hun teksten. Als tekstschrijver ga ik op zoek naar jouw verhaal en zorg ik voor teksten die raken. Als woordkunstenaar zoek ik naar creatieve vormen om tekst toe te passen. Mijn ervaring met zakelijk teksten helpt me om mijn fictie strak te houden, mijn ervaring met fictie helpt me om goed te kunnen inleven in verschillende onderwerpen en verschillende doelgroepen.

Ik schrijf voor ondernemers die worstelen met tekst. Vakmensen die hun klanten iets te vertellen hebben, maar die het verhaal dat in hun hoofd zit, niet op papier krijgen. Professionals die vanwege tijdgebrek de teksten op hun website  of in hun nieuwsbrief niet de aandacht kunnen geven die nodig is. Soms is een duwtje in de goede richting voldoende en herschrijf of redigeer ik een tekst die wordt aangeleverd, maar veel vaker ga ik met ondernemers in gesprek en zet vervolgens hun verhaal op papier.

Tekstschrijver Barneveld

Ik werk vanuit het centraal gelegen Barneveld. Een fijne uitvalsbasis om op locaties in het hele land van dienst te kunnen zijn.
Tekst nodig, maar geen inspiratie, tijd of zin? Neem contact met me op zodat we kunnen doorpraten over de mogelijkheden.
Omdat ik geloof in de kracht van jouw verhaal.

Lisette van de Heg