123

Een-op-een schrijfbegeleiding

Herken je dat je bij een training bent geweest, vol goede moed en met doelen naar huis gaat… En vervolgens veel van wat je geleerd hebt niet in de praktijk brengt?

Dรกt is de reden dat ik een-op-een schrijfbegeleiding aanbied.

In plaats van enkele dagdelen groepstraining, krijg je een hele maand individuele begeleiding. JOUW schrijfvaardigheid staat centraal.

Je hoeft geen opdrachten te maken, want je werkt aan teksten die je toch al zou schrijven. Je leert dus beter schrijven en je houdt er direct goede tekst aan over! Dat is win-win en daar houd ik van ๐Ÿ˜Š.

ย 

"
๏‡Š

4 weken lang

๏‡Š

4 dagen per week feedback

๏‡Š

Wekelijkse videocall

Stap 1

Waar ga je aan werken?

Ik geloof dat je het beste leert door praktijk en theorie te koppelen in je dagelijks leven. Daarom combineer ik de schrijfbegeleiding altijd met tekst die je toch al zou schrijven. Anders gezegd: je krijgt geen schrijfopdrachten of -oefeningen, maar gaat al doende leren.

Je vragen over actief schrijven, spelling en de opbouw van een tekst komen al schrijvend vanzelf aan bod.

We bespreken vooraf aan welk project (of aan welke specifieke schrijfvaardigheid) je wilt werken en wat je leervragen zijn.

๏Œ„

Bepaal je schrijfproject

Voortgangsrapportages, LinkedIn berichten, e-mails, de teksten voor je website, vacatureteksten. . .ย 
Jij bepaalt wat je schrijft!

Stap 2

Een tekst(je) per dag

We gaan vier weken lang, vier dagen per week (maandag t/m donderdag) met jouw schrijfvaardigheid aan de slag. Het is daarom belangrijk dat je dagelijks schrijft. Dat kan een halfuur of een uur zijn: als het maar iedere dag is.

Je mailt mij wat je die dag hebt geschreven.

Een dag later ontvang je mijn feedback op jouw tekst en (zo nodig) achtergrondinformatie of specifieke schrijftips die passen bij jouw leerbehoefte.

๏‡Š

Elke dag schrijven

๏‡Š

Elke dag individuele feedback

๏‡Š

Elke dag stappen zetten

Afgelopen periode heb ik een tijd op mogen trekken met Lisette. Lisette heeft me begeleid in mijn schrijfproces en dat was erg fijn. De wekelijkse sessies voelden als sparren met iemand uit het vak. Herkenning en erkenning. De grootste uitdaging zat en zit denk ik nog het meeste in mezelf. Kan ik wel โ€˜leverenโ€™ is dan de vraag die regelmatig terugkeert. Door met Lisette aan de slag te gaan leerde ik verschillende technieken toe te passen en kreeg ik gaandeweg meer grip op het schrijfproces wat zorgt voor een prettige flow, creatieve ruimte en ontspanning.

Dus zoek je een professional om mee te sparren? Een kenner die je struggles herkent? Iemand die je voorziet van feedback, bovendien reuze aardig is, en prettig om mee samen te werken? Neem dan vooral contact op met Lisette!

Matthea van den Berg, ceremonies.nl

Zelfstandig trouwambtenaar en ceremoniespreker

Stap 3

Wekelijks overleg

Je loopt ongetwijfeld tegen vragen aan tijdens dit proces. Een deel van die vragen zal beantwoord worden in de dagelijkse mail met feedback, maar soms is het gewoon fijner om elkaar te spreken.

Daarom plannen we iedere week een videocall van een uur in. Zo heb je alle tijd om je vragen te stellen. En natuurlijk sparren we ook over het ‘hoe-nu-verder?’ van je schrijfproject.

๎ฟ

Wekelijkse videocall

Projectteksten schrijven is iets wat ik er eigenlijk gewoon bij doe. Het is niet mijn echte werk, maar ik ben er wel iedere week meerdere keren mee bezig. Het fijnste van de schrijfbegeleiding? Dat ik altijd tekst kon opsturen en dan snel reactie terugkreeg met tips erbij. Tijdens de videocalls lukte het niet om mijn scherm te delen, maar ondanks dat vonden we een goede manier om samen aan de teksten te werken. Na iedere call had ik een tekst die klaar was om te plaatsen. Lisette is een hartelijk persoon en ze geeft goede uitleg. Kortom: ik zou het zo weer doen!

Maartje Verloop, InduDoors

Stap 4

Blijf schrijven & publiceren

Doordat je je schrijfvaardigheden hebt verbeterd binnen de context van je dagelijks werk, is het makkelijk om dat wat je hebt geleerd toe te passen.

Voorwaarde is wel dat je blijft schrijven. En dat je jouw schrijfsels publiceert. Zo word je
– ook na de schrijfbegeleiding – tekst voor tekst, een betere schrijver.

Ik zeg: geniet van die reis!

 

Stapje terug

Wat kost dat?

Nu je enthousiast bent geworden, moeten we het alleen nog over de kosten hebben.
Oftewel: je investering.

"

Misschien vind je dit bedrag hoog. Of juist verbazingwekkend laag. Dat maakt niet zoveel uit. De vraag is of jij (of je werkgever ๐Ÿ˜‰) dit geld wil besteden aan de ontwikkeling van je schrijfvaardigheden. Zo simpel is dat.

Alleen jij weet het antwoord. Denk er rustig over na.

 

Heb je in de tussentijd nog vragen of wil je nu direct aanmelden?

"