Eerste hulp bij schrijven!

Het is toch logisch om je eigen websiteteksten, social mediaberichten, memo’s voor je collega’s, projectteksten (vul hier vooral je eigen schrijfproject in)  te schrijven?

Dat moet je gewoon kunnen. Iedereen kan toch schrijven?!

MAAR WAAROM LUKT HET DAN NIET?!?

Schrijven

In het woordenboek staat bij ‘schrijven’ onder andere: 1. met een stift, pen, potlood, griffel, krijt enz. op papier of een ander vlak voorwerp (aaneengeschakeld) aanbrengen, neerzetten volgens bep. grafische conventies. 2. schrijfwerk doen. (…) 5. in geschrifte mededelen of uitdrukken. 6. per brief melden. 7. als literair of ander werk vervaardigen. 8. zijn gedachten schriftelijk uiteenzetten. 9. opschrijven, noteren.

Eitje. Toch?

Groep 3 en verder

We leren het allemaal al op de basisschool. De een heeft er lol in (lees: Lisette ?) de ander wordt er helemaal kriegel van

E-mails, projectteksten, memo’s, blogs, website teksten, notulen, nieuwsbrieven, berichten voor sociale media.
We schrijven heel wat af.

Maar wat nu als:

je het gevoel hebt dat het niet op papier komt, zoals jij het bedoeld had?

je twijfelt over die 'd' of 't' of toch maar 'dt'?

collega's je vragen om actiever te schrijven?

jij dacht dat alles duidelijk op papier stond, maar je allemaal vragen krijgt?

je het prima kunt vertellen, maar blokkeert zodra je het moet opschrijven?

We hebben allemaal in groep 3 leren schrijven. En tijdens de rest van onze schooltijd werden we platgegooid met schrijfopdrachten, opstellen en werkstukken. Dus ja: op een bepaalde manier kunnen we allemaal schrijven.

En tegelijkertijd lopen heel veel mensen tegen bovenstaande vragen aan.

De oplossing?

Schrijfbegeleiding!

Altijd gericht op jouw specifieke vragen

Je kunt al schrijven. Alleen loop je soms ergens tegenaan waardoor je vastloopt of gaat twijfelen. Daarom is de schrijfbegeleiding die ik aanbied individueel en op maat.

Dat betekent dat jouw vragen het uitgangspunt vormen. Heb jij geen enkel probleem met ‘d’tjes’ en ’t’tjes’, maar wil je actief leren schrijven? Dan gaan we daarmee aan de slag.

Bovendien maken we gebruik van teksten die je toch al schrijft, zodat je geen tijd hoeft te verspillen met oefeningen die je net niet leren wat je eigenlijk wilt weten.

Optie 1. Een maand lang werken aan je schrijfvaardigheid

Wil je jouw schrijfvaardigheid een boost geven en/ of je kennis opfrissen? Dan is de vierweekse 1-op-1- schrijfbegeleiding iets voor jou. Je ontvangt vier weken lang, vier dagen per week feedback op je eigen teksten.

Dit traject is ook heel geschikt als je een flinke slag wilt slaan met een (groot) schrijfproject, denk bijvoorbeeld aan teksten voor je website.

Optie 2. Af en toe een vraag kunnen voorleggen

Soms kun je onnodig veel tijd kwijt zijn aan het schrijven van een bepaalde tekst. Je loopt bijvoorbeeld vast in een vraag over grammatica, de opbouw of actief schrijven. Of je hebt een tekst geschreven, maar wilt graag nog over een paar details sparren.

Voor die momenten heb ik de schrijfbegeleiding strippenkaart.
Je koopt vooraf tijd bij mij in en maakt daar gebruik van op de momenten dat jij daar behoefte aan hebt.

Heb je vragen over schrijfbegeleiding of wil je je aanmelden?

"
xyz
Tekstschrijver Lisette van de Heg

 Hoi,

ik ben Lisette.

‘Ik schrijf omdat ik dat leuk vind en ik geniet ervan om mijn kennis over schrijven met anderen te delen.’

Na mijn Pabo-opleiding kwam ik niet in het onderwijs terecht. In plaats daarvan werd ik romanschrijver en later ook tekstschrijver. Als schrijfbegeleider kan ik het overdragen van kennis perfect combineren met mijn liefde voor schrijven!

Wat kun je van mij verwachten?

Tekst die lekker leest

Een goede tekst is meer dan een verzameling correct gespelde woorden in de juiste volgorde. Goede tekst zorgt voor verbinding tussen jou en je lezer.

Persoonlijk

Met uitgekauwde oneliners die op elke website staan, onthoudt niemand jouw naam. Jouw unieke persoonlijkheid mag daarom doorklinken in de tekst.

Eerlijk antwoord

Vraag je mij voor een tekst waar ik geen ervaring mee heb? Of voor een onderwerp dat me niet ligt? Dan zal ik dat zeggen en met je meedenken om een oplossing te vinden.

Deadlines? Die halen we!

We spreken deadlines in overleg af.
Ik ben realistisch in het plannen, zodat het praktisch altijd lukt om die deadline te halen.