Website tekst laten schrijven

Goed geschreven tekst werkt voor jou en verdient zichzelf terug. De tekst is een belangrijk onderdeel van je website. Goede webtekst trekt niet alleen bezoekers naar je website toe, maar houdt ze daar tot ze antwoord op hun vraag hebben gevonden.

Overweeg jij om het schrijven van tekst voor je website uit te besteden?
Lees dan gauw verder. 

Hoe werkt het?

Ik werk praktisch altijd op basis van een interview. Om me hierop voor te bereiden stel ik je een aantal vragen en doe ik research. Vervolgens maken we een afspraak waarbij ik nog veel meer vragen stel over jou en je product of dienst. Maar ook over jouw doelgroep en over het doel van je website. Ook bespreken we welke onderdelen op jouw website aan bod moeten komen. 

Daarna ga ik aan de slag en schrijf ik een eerste versie voor je. Ik lever de teksten aan in Word en gebruik een opmaak die geschikt is voor websites. Denk aan: H1 en H2 koppen, (korte) alinea’s, actieknoppen en opsommingen. Als ik denk dat een foto of infographic een goede aanvulling op het verhaal zou zijn, plaats ik een opmerking hierover in de kantlijn.

Op de afgesproken tijd ontvang je een mail met daarin de teksten voor jouw nieuwe website.

Op dit punt ben jij aan de beurt

Het is belangrijk dat je de teksten goed leest. Allereerst om te controleren of inhoudelijk alles klopt, maar het is minstens zo belangrijk dat je jezelf herkent in de teksten. Als het goed is ervaar je tijdens het lezen dat dit jouw verhaal is. Het past bij wie jij bent en waar jij, als ondernemer, voor staat.

Jouw feedback verwerk ik in een nieuwe versie, zodat je helemaal tevreden bent met het eindresultaat.

Wat heb je dan?

De meeste websites zijn volgens een bepaalde structuur opgebouwd: 

  • Home
  • Aanbod
  • Over mij/ over ons
  • Contact

Met deze teksten heb je een goede basis. 

Wil jij meer? Bijvoorbeeld nieuwsberichten, blogs of productomschrijvingen?

Geen probleem: ik denk graag met je mee. Ook deze teksten kun je door mij laten schrijven. 

Wat kost dat?

Ik kan hier een bedrag noemen en dan vind je dat misschien acceptabel of juist erg hoog of onverwacht laag, maar het heeft niet zoveel zin als ik dat doe.

Het schrijven van website teksten is maatwerk, daarom maak ik altijd een offerte. Je zit dan nog nergens aan vast, maar weet wel wat je kunt verwachten.

Ben je benieuwd naar de kosten? Stuur me een mail en laat me weten wat je nodig hebt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.