Later

Actieboek 2014. Van 5 tot en met 15 maart cadeau bij besteding vanaf 12,50.

Actieboek 2014. 

‘Toen Ben Vervoort zes jaar en drie weken oud was, verdween zijn moeder.’

Het verdwijnen van Bens moeder tekent de levens van hem en zijn vader. Samen proberen ze er het beste van te maken. Ze knappen een oud busje op en tijdens de vakanties trekken ze eropuit.
Tientallen jaren later besluit Ben in een opwelling om opnieuw samen met zijn vader een reis te maken met de bus. Deze reis blijkt een spiegel te zijn van hun reizen in het verleden. Tijdens de tocht komt er steeds meer aan het licht over Bens moeder en wat er is gebeurd.
De reis loopt uit op meer dan alleen een zoektocht naar de waarheid over zijn moeder en Ben vindt iets waarvan hij niet wist dat hij het zocht.

‘We gaan vissen.’ Zijn vader grijnsde en Ben vroeg niet verder.
Niet veel later gingen ze op pad. Ze rolden hun broekspijpen op en stapten de zee in. Met hun blote handen visten ze mosselen uit de zee en sloegen die kapot. Veel schelpen waren leeg, maar uiteindelijk vonden ze allebei een schelp met mossel. Met de mossel aan de knijper liepen ze over een steiger een stukje boven de zee.
Het waaide hard en Ben proefde zout op zijn lippen. Hij keek naar zijn vader en zag de dunne, melkwitte benen met blauwe aders aan de oppervlakte, de schuifelende stappen en het wankele evenwicht, maar zijn ogen straalden en hij lachte naar Ben.
Zo was het vroeger.
Zo was het nu.

Toegift
Beluister hier De brief van Bens vader