Korte verhalen

In opdracht of gewoon voor mezelf. Ik heb er meerdere geschreven. Vingeroefeningen, maar ook voorbereidingen voor groter werk.


Augustus 2013 EvaSammy’s droomhuis Over verwachtingen en dromen en over een moeder die het beste voor haar kind wil. Het thema van het verhaal: ‘had ik maar…’

Februari 2013  Hart van Pasen – De kunstenaar
HvP_Cover (3)De kunstenaar is een verhaal over een dorp waar niet geruzied, maar ook niet bemind wordt. Tot er een vreemdeling arriveert die met zijn kunstwerk leven brengt. Het hele dorp geniet, maar dan maakt een van de inwoners een fatale fout. Kan de creatie van de kunstenaar hersteld worden?

Hart van Pasen, brengt Pasen dichterbij en geeft uitleg over dit feest. Wat geloven Christenen en wat is de rol van Jezus in deze wereld? Het gehele project bestaat uit de DVD Road to Emmaüs, het verhaal De kunstenaar en is geïllustreerd door kunstenares Wilma Veen. Op www.hartvanpasen.nl meer informatie en de mogelijkheid om het pakketje te bestellen (slechts 2,99).

December 2009 de Waarheidsvriend – kerstverhaal
Een verhaal zonder titel. Een verhaal zonder licht. Wanneer in totale duisternis een klein flintertje licht doordringt, ontstaat er hoop.

November 2009 ND kerstverhaal – Het grote Kerstdiner
Kerst staat bij veel mensen in het teken van familie en gezelligheid. Wat gebeurt er als twee mensen elkaar ontmoeten op de minst voor de hand liggende plek?

De opdracht
Een verhaal dat ontstond naar aanleiding van een schrijfwedstrijd in het tijdschrift BOEK. Charles den Tex schreef het eerste deel, ik maakte het af en won hiermee publicatie in het tijdschrift (en, niet onbelangrijk, een stapel boekenbonnen)   

Een plaats om te schuilen Dit korte verhaal bracht me (via een schrijfwedstrijd van het ND) in contact met mijn huidige uitgever en staat zodoende aan de basis van mijn schrijfcarrière.
In de gratis e-bundel Een plaats om te schuilen vindt u drie van bovenstaande verhalen.