De Kunstenaar, prentenboek voor jong en oud

prentenboek de Kunstenaar

prentenboek de Kunstenaar

In de Christelijke Kinderboekenmaand draait dit jaar alles rondom het thema ‘bibbers in je buik’. Speciaal voor juffen en meesters in het basisonderwijs hebben wij een kijkwijzer gemaakt bij het prentenboek ‘De Kunstenaar’. Samen met het digitale prentenboek heb je zo een hele mooie les die past bij het thema ‘bibbers in je buik’. Het prentenboek is geschikt voor zowel de onderbouw als de bovenbouw. In de kijkwijzer hebben we hier rekening mee gehouden. Download op de site van Tirza Beekhuis kleurplaten en maak de les zo helemaal af.

De Kunstenaar is geen griezelboek, maar wel een spannend boek:

In een kleurloos dorp komt alles tot leven wanneer de kunstenaar arriveert. Midden in het grauwe plaatsje bouwt hij aan een prachtig, kleurrijk cadeau voor alle dorpsbewoners. De sfeer verandert volledig. Liefde en kleur krijgen een belangrijke plek in het leven van de inwoners.

Maar dan gebeurt er iets waardoor alles op losse schroeven komt te staan…

In de stilte die viel, wist iedere aanwezige, van klein tot groot dat de kunstenaar iets heel belangrijks zou zeggen. De mensen hielden hun adem in, hun oren gespitst.
‘Denk eraan dat je nooit in de machinekamer komt.’
De ernst die sprak uit de ogen van de kunstenaar raakte de aanwezigen diep en haast als vanzelf begonnen ze met hun hoofden te schudden. Nee, natuurlijk zouden ze niet in de machinekamer komen.
‘We zullen er niet aankomen,’ zei de burgemeester. En alle anderen mompelden instemmend.

Toen klapte de kunstenaar in zijn handen en plotseling werd achter hem zichtbaar wat niemand tot die tijd had kunnen zien.  De lijntjes rond de ogen van de kunstenaar verzachtten en hij glimlachte.
‘Vrienden, dan geef ik jullie nu…’

‘… de draaimolen. Geniet ervan, heb elkaar lief en wees gelukkig.’