De kracht van het bedrijfsverhaal   

Iedere onderneming heeft een eigen verhaal. Ik noem dat het bedrijfsverhaal. Het bedrijfsverhaal gaat onder andere over je bestaansrecht en bestaansreden, je drijfveren en het type klanten waar jij je op richt.

Ik geloof in de kracht van het bedrijfsverhaal. Door hier goed over na te denken en het op te schrijven, leg je een stevig fundament onder alle online en offline communicatie van je bedrijf.

(Ben je hier min of meer per ongeluk beland en vraag je je af wat je hebt aan het laten opschrijven van je bedrijfsverhaal? Lees dan deze blog, waarin ik er meer over vertel. Je kunt doorscrollen naar het kopje: ‘Gebruik je bedrijfsverhaal!’)

Hoe werkt het? 

Op basis van interviews met jou en je collega’s, observaties die ik doe en eventuele documentatie, schrijf ik het bedrijfsverhaal voor je op. Verleden, heden en toekomst krijgen een plek in het verhaal, net als de missie en visie van je onderneming.  

Een onmisbare stap in de totstandkoming van een goed bedrijfsverhaal is het meelezen. Het is belangrijk om hier voldoende tijd en aandacht aan te besteden. De kritische toetsing door jou en je collega’s is belangrijk: het verhaal moet inhoudelijk kloppen, maar ook de toon moet bij jullie passen.

Wat heb je aan een bedrijfsverhaal?

Een goed bedrijfsverhaal legt het fundament onder alle communicatie. Het geeft richting bij het kiezen van de juiste toon en inhoud van je berichten. Of het nu gaat om de teksten voor je website, nieuwsbrief of om een vacaturetekst: je kunt altijd terugvallen op het bedrijfsverhaal.

Door het bedrijfsverhaal intern te delen en door vanuit het bedrijfsverhaal te communiceren, ontstaat eenheid naar buiten toe. Ook nieuwe medewerkers laat je op een eenvoudige manier kennismaken met je bedrijf.

Wat kost dat?

Het schrijven van een bedrijfsverhaal is maatwerk. Daarom maak ik altijd een offerte.

Wil je meer weten? Vul het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Even bellen kan natuurlijk ook!

 

Wil je meer informatie? Vul het formulier in en stel je vraag

12 + 5 =

Pin It on Pinterest